Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Lige nu
L.A. Ring
 
 

Annonce


DanskPOP Talent 2017 (2) (G)

Musikfesten fortsætter på dk4! Vi er nu nået til den 2. indledende runde i dk4’s store musikkonkurrence. Se med, når de næste 9 alsidige kunstnere går på scenen.

Husk det er ene og alene seerne, der bestemmer, hvem, der ender som vinder i Forum Horsens lørdag den 20. januar 2018.

Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 2. Der kan stemmes på kunstnerne fra program 2 fra premierevisningen lørdag den 7. oktober og frem til onsdag den 11. oktober kl. 23.59.

Heartbeat
Den sidste kærlighed

Duoen Heartbeat består af Søren Stenderup og Cammille Kiesa, der mødte hinanden under DanskPOP Talent 2016, hvor de begge deltog som solister i samme show. Søren Stenderup havde været på udkig efter en sangerinde i et stykke tid, og da de også mødtes på en færge kort efter tv-optagelserne, og senere holdt kontakt på Facebook, stod det klart, at der var en særlig kemi til et professionelt virke – privat danner de ikke par.

De dannede Heartbeat i foråret 2017 og arbejder nu målrettet med eget materiale og et kommende album. DanskPOP Talent 2017 bliver deres egentlige debut som duo.

Cammille Kiesa – i familie med den tidligere Formel 1 kører Nicolas Kiesa – deltog i det danske melodigrandprix tilbage i 2007 og har sunget i coverbands og andre sammenhænge. Søren kalder sig selv en lidt mere indelukket kunstnertype, der gerne søger ensomheden i fx Hareskoven ved København.

Deres bidrag ”Den sidste kærlighed” er en smuk ballade skrevet af Søren Stenderup, og han kalder selv sangen for et opråb for parforholdet. Hvis man ikke er i stand til at give sig 100 % for kærligheden, er chancen for at opleve den ikke ret stor.


Frank Kruse
Under jorden

Den 44-årige Frank Kruse er oprindeligt jyde, men bor nu i Næstved, hvor han arbejder som handicaphjælper og er trommeslager i bandet Coffee Voice. Sidste år så han DanskPOP Talent på tv og besluttede sig at stille op, fordi han bifaldt dk4’s idé med fokus på dansksproget rytmisk musik.

For år tilbage skrev Frank Kruse sange på engelsk, men erkendte efterhånden at engelsk let kunne skabe en distance, hvorimod hvis en sang fungerer på dansk, virker den meget stærkere end på engelsk. Nu kalder han selv sine sange dybe og direkte.

Den dynamiske elektro pop-rock sang ”Under jorden” er skrevet for omkring syv år siden og er en klassisk break-up sang om et parforhold, som finder sin bratte afslutning.

Med på scenen har Frank Kruse sin producer John Rasmussen på keyboard. John Rasmussen er også fra Næstved, hvor han har spillet med flere danseorkestre og sammen har de lavet 5-6 numre, som skal føre til et kommende album.


Frank Louis
Vinger

Rasmus Frank Bak og Christina Louis Øberg er navnekombinationen for den duo, som medvirker i DanskPOP Talent 2017 med sangen ”Vinger”, der er en dansk oversættelse fra en engelsk sang, skrevet af Rasmus Frank Bak.

Rasmus og Christina – der ikke danner par privat – mødtes første gang i 2003, hvor de begge medvirkede i musicalen Atlantis. Herefter har de optrådt sammen, men også i utallige andre bandsammenhænge. Senest har de deltaget i et kræftforskningsprojekt, hvor de gennem sang lindrede smerten for kræftpatienter på alle landets sygehuse. Et forskerteam er p.t. ved at analyserer resultaterne af det utraditionelle tiltag.

Rasmus Frank Bak er professionel komponist med mange kunder, som fx da han op til de Paralympiske lege i Rio de Janeiro 2016 komponerede en melodi til dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup, som hjemtog en flot bronzemedalje og for nylig tog guld ved EM i Sverige.

Christina begyndte først at synge som 18-årig. Hun har optrådt i projektet Randi Laubek Jam, hvor mange publikummer troede, hun var Randi Laubek. Samtidig underviser Christina i musik i Ringsted, ligesom hun har en stor passion for at lægge stemme til tegnefilm.

Begge betegner ”Vinger” som en Bonnie- og Clyde-inspireret ballade omkring forbudt kærlighed – at være på flugt, men stadig have hinanden.


Løv
Fugle

Bag kunstnernavnet Løv gemmer sig sangerinden Line Fogt Pallas fra København. Hun skriver sin egen musik og udgav et album i 2016 med titlen Løv, men har også et dagligt arbejde på en privatskole, hvor hun underviser i musik.

På en Roskilde Festival i 90’erne fik hun nærmest en åbenbaring, hvor hun droppede øl og festen og koncentrerede sig om at lytte til – og forstå musikken. Herefter begyndte Line at opøve sin stemme gennem egne sange, og det giver hende et helt originalt og særegent udtryk på scenen, hvilket også hænger sammen med hendes kunstnernavn Løv, som signalerer en klar reference til den nordiske natur.

Dagligdagen – og livets underfulde øjeblikke, er Løvs største inspirationskilde, og det hænder ofte – når hun fx cykler langs søerne i København – at hun må stoppe op og indtale nogle ideer eller strofer på sin mobiltelefon, for siden at arbejde videre med materialet hjemme ved klaveret.

Hvis man kalder Løv en musikalsk historiefortæller, nikker hun gerne bifaldende.


FRANKiE
Nu er det ikke for at brokke mig

Original selvironi – et jukebokshit fra de brune værtshuse – måske et strejf af John Mogensen eller Bjarne Liller?

Alligevel er det meget svært at sætte sangeren og komponisten Frank Ziyanak i nogen bestemt bås, for ud over musikken – hvor han kun optræder med egne danske sange – er han cafe-bestyrer på Riccos Kaffebar på Amager, tatovør, og radiovært i programmet Far Rock på DR P6.

Frank har spillet musik siden sin teenagetid og tog skridtet fuldt ud som værtshusmusiker omkring ti år efter, men altid kun med eget materiale, hvorimod han privat godt kan øve med enkelte numre skrevet af andre.

En vaskeægte troubadur.


Mette Renbo med Them Band
Lykkeligst med dig

Medrivende funky-diskorytmer fra Nordfynske Otterup. Det er den nærmeste varebetegnelse for nummeret ”Lykkeligst med dig” med Mette Renbo og Them Band. Sangen er skrevet af Mette selv og handler om at flere og flere mennesker vælger at leve alene. Alle er så dygtige og kan klare sig selv, men er det nok til en fyldestgørende tilværelse?

Nummeret udkom i forsommeren 2017 og har hærget Dansktoppen på DR P5, og andre hitlister, hen over den våde sommer.

Mette Renbo har allerede en lang karriere i diverse bands, og mener selv hun har omkring 2500 sange – coverversioner –  i rygsækken. Modet til at skrive egne sange kom, da hun var i 30’erne, og sangskrivningen og den kreative proces fylder nu det meste af hendes musiske tilværelse.

Lyrikken er nu sat i højsædet, og teksterne skal give mening for Mette, der – ud over deltagelsen i DanskPOP Talent 2017 – arbejder med nye sange, som skal udkomme på et album i vinteren 2018.

Med på scenen har Mette Søren Them på keyboard, og Sørens søn Niclas på trommer. Søren Them er – ud over musiker – også musikproducer og har sit eget studie, ved navn Dolphin Studio, i sydjyske Holsted.


Lars Samuelsen
200 mil

Den 41-årige nordjyske skolelærer og musiker Lars Samuelsen flyttede for et år siden til Skanderborg, af en ganske bestemt grund, som også gemmer sig i sangen ”200 mil”. Sangen bringer mindelser om klassisk amerikansk highway-blues, med referencer til Chris Isak eller tv-serien Twin Peaks.

Siden 1996 har Lars Samuelsen været medlem af Gasolin-cover bandet Østre Gasværk og spillet i diverse sammenhænge på værtshuse, byfester og festivals. Han mener dog selv, at tiden efterhånden er moden til et kursskifte, hvor han har overskud til at gå ud med sine egne værker og sange. Det er også en af de helt afgørende grunde til at Lars stiller op i DanskPOP Talent 2017, som han selv siger – ikke for at vinde, men for at prøve eget materiale i en større sammenhæng.

Rollen som værtshusmusiker er ved at blive skiftet ud med et kreativt og selvstændigt univers.


Soulful Injection
Vi forstår hinanden

Kærnen i Soulful Injection består af Annette Trollegaard Jørgensen og Peter Nielsen, der skriver og komponerer langt de fleste numre for Soulful Injection, som både er et Aarhus-baseret band, og i denne tv-sammenhæng en trio, hvor Signe Sun Larsen synger kor.

Annette og Peter har tidligere dannet par, men har forsat arbejdet sammen i musikken, hvor de karrieremæssigt efterhånden har 28 år på bagen. De mødtes under opstarten af Sønderborg Gospel Choir, men har siden været bosat i Los Angeles, hvor de både optrådte og studerede musik. Hjemme igen, har de optrådt med Soulful Injection i årevis og bl.a. været opvarmning for Dodo and The Dodos, Erann DD og mange andre.

Soulful Injection har også haft jobs i London og Berlin, hvor de for nylig har vundet en international sangskriverkonkurrence.

Deres sang til DanskPOP Talent 2017, ”Vi forstår hinanden” er helt ny – skrevet i september – og handler om at finde hinanden efter en krise i parforholdet.


Denise Thygesen
Kom tilbage nu

Der er tale om Jørgen Klubien og Danseorkesterets udødelige 80’er klassiker ”Kom tilbage nu”, som til DanskPOP Talent 2017 fortolkes af den 31-årige sanger Denise Thygesen fra kystbyen Als ved Hadsund. Som Denise selv hævder, kender hun ikke nogen overhovedet, som ikke bryder sig om denne dansevenlige sang.

Denise lever ikke af musikken, selv om hun er vokset op i en musikalsk familie. Hun har altid været meget glad for at synge, og hun spiller behændigt både klaver og guitar. Hun er til gengæld uddannet ergoterapeut og har gennem sit arbejde på et plejehjem i Hadsund haft stor succes med at spille sange for demente beboere, som liver fuldstændig op, når de hører og genkender tonerne fra deres ungdom.

I virkeligheden kunne Denise Thygesen have været i gang med en international karriere, fordi hendes nære veninde, Ida Gard fra Hadsund, gerne ville have haft Denise med til udlandet, hvor hun er ved at etablere sig med flere radiohits.

Den jordnære Denise blev solidt plantet i den himmerlandske muld og går sine egene vegne med at øve på Aalborg Musikkonservatorium og med dannelsen af et band med sine fætre, hvor de lige nu er ved at opøve et repertoire.

Musikfesten fortsætter på dk4!

 

Vi er nu nået til den 2. indledende runde i dk4’s store musikkonkurrence. Se med, når de næste 9 alsidige kunstnere går på scenen.

 

Husk det er ene og alene seerne, der bestemmer, hvem, der ender som vinder i Forum Horsens lørdag den 20. januar 2018.

 

Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 2. Der kan stemmes på kunstnerne fra program 2 fra premierevisningen lørdag og frem til onsdag den 11. oktober kl. 23.59.

 

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce