Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Kl. 03.00
Hvordan
 
 

Annonce


Til fods på Gendarmstien - langs den dansk-tyske grænse (1:2): Fra Skovby på Als til Dybbøl Mølle

Til fods på Gendarmstien – en vandrerute på 84 km langs den dansk-tyske grænse.

Vi vandrer på en af Danmarks smukkeste vandreruter langs kyst, i kanten af bondemandens mark, på grusvej, skovsti, strand, og stejle skrænter. På Sønderborgs nye strandpromenade, gennem en ”Liebestunnel” og Kruså Tunneldal.
Det er sandt at sige en meget varieret og storslået natur. Langs hele ruten møder vi lokale folk, der brænder for at fortælle om den helt unikke historie, om kanoner, myter og fund fra mammutternes tid, om kunsten, det nye formidlingsrev og om teglværkers storhedstid m.m.
Med tid til at dvæle ved de enkelte oplevelser, kan turen tages på en lille uge. Og overnatningsmuligheder er der mange af – lige fra det helt primitive til det lidt mere komfortable.


Fra Skovby på Als til Dybbøl Mølle
I første del af 2 udsendelser om vandring på Gendarmstien starter vi i Skovby på Als og hører bl.a. om hvem Gendarmerne var, om Vibæk Vandmølle, ligesom vi møder en lokal syngende ildsjæl.
Vi kommer forbi en Torpedostation og hører om Høruphavs rolle under 2. Verdenskrig, naturområdet Trillen og De Syv Søstre. Endelig skal vi forbi Kunsten i Sønderborg, Sønderborg Slot, Brohovedskansen og Dybbøl Mølle.

Til fods_paa_Gendarmsstien_1Til fods_paa_Gendarmsstien_7

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce